What’s in a name

Papoe is een verzamelwoord voor een paard of een koe. Althans, dat was het ooit voor een tweejarig jongetje. Zijn moeder dacht:"Jammer dat hij straks gewoon paard en koe gaat zeggen." Wat kon zij anders doen, dan deze mooie leuke klanken een bestemming geven.

Atelier Papoe, opgericht in 2013, is ontstaan door mijn passies en talenten de vrije loop te laten en eens te kijken waar dat me zou brengen. Acht jaar lang is het nu aan het stromen, meander ik, soms snel, soms langzaam. Ik heb mij verder ontplooit in beeld (textiele werken), en in woord. In 2021 heb ik de opleiding tot schrijfdocent creatief schrijven met succes afgerond bij Dactylus.

Ik wil creëren, iets tastbaar maken, Ik vind het heel bijzonder als ik iemands emotie weet te vertalen en als ik mijn eigen verhalen, vinden en vertellen mag. Dit breng ik graag over op anderen. In het bijzonder in woord.

Voor mij is alles een leerschool. Elke ervaring, alles dat je leest, ziet, proeft en hoort vormt je en kan ineens meer worden. Dit staat niet op een officieel papiertje, dit is niet af of onaf. Het is voeding voor wat komen gaat. Mijn opdrachtgevers zijn mijn grootste uitdagers. 

Ik luister, vraag, luister en vraag. Ik analyseer, verbeeld, verwoord en spiegel. Ik zoek de verbinding met anderen, de wereld en als basis, met mezelf. Daar kan ik mijzelf soms in verliezen. Ik ben dan ook geen wondervrouw, maar kom samen met jou graag tot mooie dingen.


Neem voor exposities, gedichtenwandelingen, cursussen en workshops een kijkje in de agenda


Lieke van Rooijen

Klik op een afbeelding om door te bladeren of gebruik het menu.

Agenda
In opdracht
Woord & Papoe
Beeld & Papoe