What’s in a name

Papoe is een verzamelwoord voor een paard of een koe. Althans, dat was het ooit voor een tweejarig jongetje. Zijn moeder dacht:"Jammer dat hij straks gewoon paard en koe gaat zeggen." Wat kon zij anders doen, dan deze mooie leuke klanken een bestemming geven.

Atelier Papoe is opgericht door mij, Lieke van Rooijen. In 2013 bedacht ik mij dat het tijd werd mijn verschillende passies en talenten de vrije loop te laten en eens te kijken waar dat me zou brengen. Acht jaar lang is het nu aan het stromen, meander ik, soms snel, soms langzaam. Ik heb mij verder ontplooit in beeld (textiele werken), in woord en in muziek. Ik zit er midden in. Er is nog zoveel braakland.

Ik wil creëren, iets tastbaar maken, Ik vind het heel bijzonder als ik iemands emotie weet te vertalen en als ik mijn eigen verhalen, vinden en vertellen mag.

Voor mij is alles een leerschool. Elke ervaring, alles dat je leest, ziet, proeft en hoort vormt je en kan ineens meer worden. Dit staat niet op een officieel papiertje, dit is niet af of onaf. Het is voeding voor wat komen gaat.

Ik luister, vraag, luister en vraag. Ik analyseer, verbeeld, verwoord en spiegel. Ik zoek de verbinding met anderen, de wereld en als basis, met mezelf. Voor nu heb ik daar een bijzondere manier voor gevonden. Ik hoop dat het je aanspreekt en dat je er energie van krijgt! 

Lieke van Rooijen

Klik op een afbeelding om door te bladeren of gebruik het menu.

Agenda
In opdracht
Woord & Papoe
Beeld & Papoe