Piet: "Papoe bedankt, dat ik weer even kind mocht zijn!"

Cursus 'Je schrijvershart ontdekken', 2024 (online via Volksunuversiteit Amsterdam)

Deze evaluatie is een terugkoppeling van de evaluatieformulieren, die de Volksuniversiteit Amsterdam van de cursisten heeft ontvangen.

Online cursus 'Jouw korte verhaal' en 'Schrijvershart'

Jouw korte verhaal

Iedereen die het verlangen heeft om te schrijven of benieuwd is of er een schrijver in zichzelf verborgen zit, raad ik de schrijfcursussen van Lieke aan. Maar ook wanneer je je creativiteit wil ontplooien of
het onbekende wil induiken.
Tijdens de cursus een kort verhaal schrijven, leidt Lieke je bevlogen en kundig naar het einddoel: je eigen korte verhaal met illustratie. Onderweg geeft zij duidelijke aanwijzingen, inspirerende oefeningen, uitgebreide hand-outs, en ook persoonlijk advies als je vastloopt. Het eindresultaat geeft veel voldoening en het is leuk om ook de verhalen van je medecursisten te kunnen lezen wanneer ze helemaal af zijn.

Schrijvershart
De cursus creatief schrijven is niet doelgericht, maar een spannend kronkelpad langs allerlei speelse, grappige, verrassende schrijfoefeningen die je anders laten kijken en anders laten denken. De uitwisselingen met de medecursisten voegen ook altijd iets bijzonders toe. Het plezier van het ontdekken staat centraal en Lieke is de enthousiaste gids.

Sytske Reitsma

Cursus Creatief schrijven Online: Je schrijvershart ontdekken!

Reacties eerdere cursisten
'Inspirerende cursus door fijne docent'
'Goed opgebouwd en informatief sterk. Zet aan tot actie.'
'Het was een zeer inspirerende cursus.'
'De theorie had misschien beter van te voren uitgedeeld kunnen worden.'
'Mijn doel om schrijven weer leuk te vinden is bereikt'

Maatwerk wanddoek

Het is zoveel meer dan gevraagd, zoveel meer dan ik had kunnen bedenken.
Dankjewel Lieke

Olivier van Beekum, Corderius College
Februari 2020, LinkedIn

Wat een prachtige gastles vandaag van kunstenares Lieke van Rooijen. Met een enorme rust en vriendelijke aanmoedigingen weet ze de meest prachtige verhalen en gedichten(!) naar boven te halen bij mijn brugklasleerlingen. Lesgeven is een vak, wanneer het je lukt leerlingen van achter een laptop te bewegen tot het schrijven en delen van de meest prachtige teksten dan heb je een gave. Dankjewel Lieke, geweldige les vandaag, ik kijk uit naar de volgende!

https://www.linkedin.com/posts/oliviervanbeekum_wat-een-prachtige-gastles-vandaag-van-kunstenares-ac...

 

André de Gelder over
gedichtenbundel 'op Blote voeten'

Lieke heeft een rijk palet aan woorden en stijlen beschikbaar. Zij heeft die gebruikt om een keur aan afwisselende beelden te scheppen.
Zij start vaak vanuit het aardse, de verwondering om de mooie dingen om haar heen gezien in een enkele bloem, een situatie, een mens.
Met haar woorden tilt zij ons vervolgens op naar de verrukking, verwondering, de pijn en het plezier dat wij tegenkomen in ons leven. Korte gedichten die een glimlach toveren. Rauwe gedichten die doen verstillen, vertragen. Indringende gedichten die blijven hangen, roepen, vragen.

 

Irene, werkgever

Lieve Lieke,`

Dankjewel voor het persoonlijke afscheidscadeau voor mijn medewerkster. Na het uitpakken riep zij gelijk: “Dit is het Grevelingen, hier loop ik altijd met mijn hond!” Hoe frappant dat jij dit door de beperkte informatie vooraf zo treffend hebt gemaakt. Ik ben erg blij dat ik mijn samenwerking met zo’n bijzonder cadeau heb kunnen afsluiten.

Liefs Irene

 

Jolieke en Alex, ouders van Fleur

Hallo Lieke,

Fleur is erg blij met haar persoonlijke kussen!

Wat is het een prachtig kussen geworden!! Alex en ik waren allebei ontroerd door de liefde die je in de details hebt gestopt, zoals de maan en sterren op de voorkant en het tekstje op de achterkant. Ook de kleuren zijn prachtig en het is erg leuk dat er verschillende textuur zit in de stoffen.

Wij zijn heel erg blij ermee, dankjewel!!

Jolieke en Alex, Haarlem

Andre Pacquee, Gedichtenbundel "Voorbij het einde"

Ik heb uw mooie bundel goed ontvangen. De warme woorden, verpakt in "ooit fiscaal blauw", ontroeren me.


Anke van Oostveen, sneldicht tijdens workshops loopbaanreisspel

Tijdens de workshop loopbaanreisspel lijkt Lieke in stilte als een spons alles wat er wordt gezegd in zich op te nemen. Op het unieke ritme van het samenzijn zet ze dat wat er is op een podium. Mensen horen eigen uitspraken in mooi gevormde zinnen. Door het gedicht landt alles in het bewustzijn en gaan we geïnspireerd naar huis.


Irene Gotink, maatwerkgedicht om iemand te bedanken

 Het is een heel bijzonder cadeau geworden, Lieke! Wat wij wilde zeggen heb je in een prachtig gedicht samengevat. En.. door de mooie bijpassende tekening op kaart, is het al een feestje om het te geven, Dank je wel!

Dorien van den Tol, maatwerkgedicht voor bijzondere gelegenheid

Lieke weet mijn emoties/gedachten op papier om te zetten in een gevoelig kwetsbaar en prachtig stukje tekst. Haar woorden ontroeren, verbinden en zetten je aan tot denken.

Anke van Oostveen, maatwerkgedicht als nieuwjaarsgroet

Wat ik wilde zeggen in de nieuwjaarswensen voor de mensen waarmee ik samenwerk wist ik. Een dank je wel voor de mooie samenwerking. Een afsluiting en een nieuw begin. Het moest persoonlijk zijn in een zakelijke context. En dan weet Lieke precies te dichten wat ik wil zeggen. Prachtig en persoonlijk.


Robbert Schuller, Vredesduifjes
 
Gisterenavond heb ik de vredesduifjes die je had vervaardigd uitgereikt aan de andere deelnemers van een cursus 'geweldloze communicatie'. Het was de slotavond van een reeks dit voorjaar voor iederen. Had ze nog voorzien van een persoonlijke boodschap en ze werden enthousiast ontvangen. Ik vind en vond de combi van het gedichtje, vredesduif (=geweldloos) en het 'uitvliegen' (=cursus is afgelopen) een mooie. Dat werd door iedereen beaamd.
Dank voor je meedenken en snelle 'productie'.
Ik kan Atelier Papoe aan iedereen aanbevelen.

Deirdre, Kussen voor Mats

Gistermiddag (januari 2014) bracht de postbode je zorgvuldig verpakte pakketje. Ik heb het uitgepakt en ik was zeer blij met het resultaat!

Het is prachtig geworden. Ik ben ook heel blij met de prettige, open communicatie die we hebben gehad over de opdracht en ben vooral heel blij dat je tot op het laatste moment nog wat aanpassingen hebt kunnen doen. De ouders en de kleine zullen er vast bijzonder blij mee zijn!

 
Geboortekussen O.b.v. geboortekaartje

André de Gelder, harten

Unbroken love from a broken heart.

Dat was het thema van de conferenties die stichting Epafras in het najaar van 2014 organiseerde. Basis voor deze bijzondere conferenties was het bijbelverhaal van Hosea en Gomer, waarin de profeet Hosea trouwde met een vrouw die steeds vreemd ging. God maakt in dit verhaal duidelijk dat Hij zichzelf zo ziet. God geeft zijn liefde aan mensen die telkens bij Hem weglopen en hun liefde aan anderen geven. 

 
‘Gebroken’ hart

Ondanks dat wij God afwijzen, blijft zijn liefde on(af)gebroken stromen uit Zijn hart. 

wij de medewerksters van de vrouwenconferenties een geschenk wilden geven dat dit beeld uitdrukte, kwamen we bij Lieke terecht met deze vraag. Zij pakte dit enthousiast op, verdiepte zich in het verhaal en ontwierp een verbazingwekkend mooi cadeautje dat tot in de details weergaf waar het omging.

Het resultaat, een doosje in de vorm van een hart, dat open scharniert over een duidelijk zichtbare breuklijn; een gebroken hart dat open gaat. In het hart bevind zich een rond doosje, dat vastgeklemd in het hart er aan een lint uitgetrokken wordt. Dit ronde doosje verbeeldt het oneindige, volmaakte, het ongebroken zijn. In dat doosje ruimte voor een briefje, waarop een persoonlijke tekst kan worden aangebracht, ongebroken Liefde uit een gebroken hart.

De uitvoering in de stijl die we inmiddels van Lieke gewend zijn:

  • Elk hart uniek door het gebruik van verschillende stoffen.
  • Het hart en het doosje op elkaar afgestemd en bijpassende linten.
  • Aandacht voor elk detail en een perfecte uitvoering.

Op onze conferenties willen we de deelnemers laten ervaren dat ze uniek zijn, dat ze geliefd zijn en willen we hen dit laten ervaren door goed voor hen te zorgen. De stijl, de aandacht voor haar werk en haar vakmanschap hebben ervoor gezorgd dat deze bijzondere harten, die Lieke heeft gecreëerd, precies dit uitdrukken.

Wij kunnen iedereen, die een geschenk wil laten vervaardigen dat jouw unieke verhaal vertelt, een opdracht aan Lieke van harte aanbevelen. Je zult niet teleurgesteld worden!

Paul, Doek op frame

"daar schommelt Mare op haar rug"

"Ik ken Lieke van het schoolplein en hoorde van haar atelier. Ik vond haar manier van werken zo oorspronkelijk dat ik er zin in had om een opdracht aan haar toe te vertrouwen.
Ik heb een gedicht aangeleverd, een persoonlijk ‘dingetje’ wat ik had geschreven voor mijn dochtertje. Lieke heeft zich op een mooie wijze verdiept in het gedicht, kwam langs om over haar ideeën en de achtergronden van mijn gedicht te praten, hield prettig contact over de voortgang en presenteerde een uitgewerkte opzet voor het werkstuk. Ze raakte op een heel treffende wijze de kern. Toen ik het eindresultaat zag moest ik een kleine snik wegslikken, het was precies goed. Omdat het gedicht zo persoonlijk is en de ‘samenwerking’ zo compleet heb ik een prachtig doek gekregen dat ik af en toe aan Mare (mijn dochter) voorlees. Haar leuke verwondering en mijn plezier maakt het elke keer een lief intiem moment."

Fedor, vredesduifjes voor team

Soms sta je voor een 'zal-ik-het-doen'-vraag waarbij het nemen van de beslissing om het te doen zo snel genomen wordt, dat het niet eens voelt alsof je dat bewust deed. Dat had ik met de Vredesduifjes die Lieke zo prachtig heeft gemaakt voor de teamleden van mijn school. Ik ken Lieke al heel wat jaren en weet dat ze in staat is om haar grote creativiteit en ideeënstroom ook daadwerkelijk om te zetten in prachtig vormgegeven producten. En die producten zijn dan ook nog eens met veel passie, vakmanschap en nauwkeurigheid door haar gemaakt. Toen Lieke me één van haar Vrededuifjes liet zien, wist ik dan ook direct dat dat de attentie was waarmee ik mijn waardering voor mijn team wilde uitspreken. Het lukte Lieke vervolgens ook nog om het in korte tijd allemaal te maken. De reacties bij het geven waren onmiskenbaar positief en ook later heb ik nog veel positieve geluiden over de duifjes teruggekregen. 

Lieke, bedankt dat ik mocht meeliften op jouw talenten bij het geven van de Vredesduifjes aan mijn team!

Piet, Wandkleed op maat

"Mijn wandkleed terug na 50 jaar! Na de ontdekking van atelier Papoe, wenste ik mij weer even kind te zijn. Wat een mooie kussens, met een verhaal en dan die kleuren !!
Gedurende bijna vijftig jaar bleef bij tijd en wijle de beeltenis van het toen op een vervelende manier kwijtgeraakte kleed door mijn hoofd warrelen. Nu zag ik mijn kans, ik besprak met Lieke de drie motieven: “donker bos”, “ karretje op de zandweg” en “in het licht blakend boshuisje”. Resultaat, een briljante vertaalslag via de eerste ideeën, naar realisatie ! Lieke verstaat de kunst van het luisteren en het omvormen naar een samenhangend ontwerp. De samenwerking gedurende het hele proces, ging op een open en bijzonder prettige wijze. Papoe bedankt, dat ik weer even kind mocht zijn!"

Verena, Verhaakussen maatwerk

"maatwerkkussen DE HOOGTE IN voor Sky"

"Ik was gewoon benieuwd wat voor soort schilderij er zal ontstaan uit een aantal trefwoorden die mijn zoon van vijf gingen boeien. Ik had niet verwacht dat ik intuitief dermate begrepen zou worden.
Algauw kreeg ik een prachtig ontwerp gestuurd in schitterende kleuren. Groot enthousiasme. Even noch een geestig emailcontactje (ik verstond iets in het gedicht verkeerd en ik wenste met klem groooooote giraffenogen...) en snel had ik het werk in handen.
Maar stop, Lieke zag dat er nog iets miste! Was ik de schat toch weer kwijt. Een voor het verhaal belangrijke trapladder was nog dezelfde dag bijgewerkt.
Ik bewonder Lieke's spirit, creativiteit en vlijt enorm. Ik ben trots een kussen van haar ons eigen te mogen noemen. KOSTBAAR! DANKESCHÖN!!"

Femke, Maatwerk Verhaalkussen (cadeau van ouders)

"Het was een verassing om dit mooie kussen te krijgen. Van de muurschildering op de kinderkamer zijn foto's gemaakt en aan de hand van deze foto's is het kussen bedacht en gemaakt. Het versje past er ook helemaal bij. Het is een erg mooi, tot in details uitgewerkt, kussen en een super leuk persoonlijk (kraam) cadeau! Wij zijn er dan ook erg blij mee!"