Verschillende beelden kunnen een prachtige inspiratie zijn voor poëzie. Anderzijds kan poëzie nieuwe beelden oproepen of tot leven laten komen. Qua vormgeving kunnen woord en beeld elkaar versterken. Veel mensen kennen wel de uitgaven van Plint, die poëzie en beeldende kunst combineert. Denk ook aan het gebruik van verschillende lettertypes of de manier waarop een gedicht de pagina behangt. Dit kan veel doen met de zeggingskracht van het gedicht. Zoek online eens op Paul van Ostaijen of op de term beeldgedichten. Je zult verrast zijn op hoeveel manieren je naar de combinatie van woord en beeld kunt kijken.


Plezier in schrijven is de basis. Ik hecht veel waarde aan een fijne inspirerende sfeer!

Meer info Lieke van Rooijen, schrijfdocent

Inhoud cursus

In zes lessen van 2 uur gaan we zelf poëzie schrijven waarbij beeld op verschillende manieren een rol speelt. Zo laten we ons bijvoorbeeld inspireren door beeldende kunst uit verschillende periode en/of stijlen, door alledaagse voorwerpen en gaan we aan de slag met metaforen en andere vormen van beeldend schrijven. Naast het plezier van het schrijven, leer je verschillende vormtechnische aspecten die je kunt herkennen en toepassen bij het schrijven van een gedicht.

Voor wie

De cursus richt zich op volwassenen, van beginnend tot de gevorderde schrijver. Je kunt op je eigen niveau aan de slag. De theoretische elementen kunnen voor de gevorderde schrijver minder vernieuwend zijn. Neem bij twijfel gerust contact op.

Data
Info volgt

Kosten
Info volgt

Locatie
Zoom

Aantal deelnemers
Maximaal 12

Aanmelden en vragen
Heb je interesse of vragen, stuur een e-mail info@atelierpapoe.nl of bel 0633187261.


Kijk voor schrijftips, interessante artikelen of wedstrijden ook eens op Schrijvenonline.org.