'Ik gluur naar de man achter het raam. Hij steunt met zijn handen op de leuningen van een beige fauteuil en laat zich langzaam zakken. Met zijn kont zwevend boven het zitoppervlak laat hij zich plots in de fauteuil vallen. Ik zie zijn borstkas op en neer gaan. Even snel en dan steeds langzamer. Traag glijden zijn handen een stukje van de armleuningen af. De armflappen draaien mee. Hij legt zijn handen op zijn knieën en wrijft over ze heen. Hij sluit kort zijn ogen. Pakt dan het fotolijstje van het ronde houten tafeltje naast zijn stoel. Er valt iets op de grond. Een pen misschien. De man houdt het fotolijstje met twee handen vast. Zijn gezicht ontspant, terwijl het lijstje zachtjes meetrilt met zijn vingers.'

Verwonder de ander en verras jezelf! Vind je verhalen!


Stel je voor dat je woorden beet kon pakken en samen met ze op reis kon gaan. Ik daag je uit te ontdekken hoe verrassend creatief schrijven is. Ook als je denkt dat je het niet kan, iets je weerhoudt, misschien juist dan. Wil je ervaren hoe het is om te schrijven of schrijf je geregeld en wil je in een kleine groep meer kennis opdoen, dan nodig ik je uit voor de Cursus Creatief Schrijven: Vind je verhalen!

Plezier in schrijven is de basis. Ik hecht veel waarde aan een fijne inspirerende sfeer!

Meer info Lieke van Rooijen, schrijfdocent


Inhoud cursus

In acht lessen van 2 uur gaan we ontdekken hoe je alledaagse gebeurtenissen, gedachtespinsels of herinneringen om kan zetten in een verhaal. Met behulp van verschillende associatie- en schrijfoefeningen krijg je een palet aangereikt om op gang te komen en ideeën en personages vorm te geven. We gaan van non-fictie naar fictie, gebruiken onze zintuigen, herinneringen en verbeeldingskracht om onszelf te verrassen en de lezer mee te voeren. We inspireren elkaar door middel van opbouwende feedbackoefeningen.

Tijdens de cursus gaan we veel leren door te doen. Je krijgt verschillende schrijfoefeningen die uitmonden in een korte schrijfopdracht voor thuis. Je kunt ervoor kiezen alleen tijdens de les te schrijven.

Voor wie

De cursus richt zich op volwassenen, beginnend schrijvers en schrijvers die meer basiskennis op willen doen in het schrijven van verhalen. Enig niveauverschil is geen probleem. Enthousiast of nieuwsgierig! Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie. Lieke van Rooijen, info@atelierpapoe.nl of 06 3318 7261, of geef je meteen op.

Praktische informatie en aanmelden
Deze cursus wordt online aangeboden via de Volksuniversiteit Amsterdam. Klik hier voor alle praktische informatie en op aan te melden.

Kosten
Deze cursus wordt aangeboden via de Volksuniversiteit Amsterdam. Voor alle praktische informatie en om aan te melden klik hier.
Op 6 januari is er een online informatiebijeenkomst. Voor meer informatie en om aan te melden klik hier.

Kijk voor schrijftips, interessante artikelen of wedstrijden ook eens op Schrijvenonline.org.