Alles goed?

b39f9c82-3112-4bb3-8ece-82fef81f2f1fjpg

Alles goed? Ik hoor het mezelf zeggen, met een glimlach op mijn gezicht. Ik heb er al een dik uur opzitten, lekker muziekje in mijn oren, modderige wandelschoenen. Alles goed? Hij lacht zijn lach. We houden vaart, passeren en raken van elkaar verwijderd.  

Alles goed, denk ik. Natuurlijk niet. Hoe kan nou ooit alles goed zijn? De beste man is muzikant. Corona, muzikant. Alles goed! Ik schaam me een beetje, heb nog een wandelingetje te gaan om over mijn ‘alles goed’ na te denken. Ik wil meer zijn dan een 'alles goed'. Was mijn alles goed eigenlijk fout? Ik zat in mijn eigen blije bubbel. Was ik egocentrisch? Even daarvoor liep ik nog door de weilanden en stelde mijzelf de vraag waarom ik de poëziekamer had opgericht. 

  • Wil ik iets geven of kom ik juist iets halen? 
  • Maakt het uit of er veel of weinig mensen hun eigen online-poëziemoment boeken? 
  • Waarom in de vorm van een geschenk in plaats van tegen betaling? 
  • Is dat omdat ik anders bang ben dat er niemand een moment reserveert of omdat ik dit een tijd vind om iets te schenken? 

Het antwoord is niet zo eenduidig. Het een sluit het ander niet uit. De tijd speelt mee, iets moois de wereld in slingeren, verbinding zoeken . Ik besloot dat ik al mijn vragen los ging laten. Ik had mijn keuzes gemaakt, mijn collega-dichters hadden ook hun keuzes gemaakt. 

Wij hebben iets te geven. We krijgen daar iets moois voor terug. We weten nog niet wat, elk moment is er een om uit te pakken. Dat uitpakken doen we samen met degene die een poëziemoment betreedt. Het thema van de poëzieweek is niet voor niets ‘Samen’.

De Poëziekamer is speciaal opgericht voor de poëzieweek 2021. Boek je eigen poëziemoment op www.atelierpapoe.nl/poëziekamer. De dichters van de poëziekamer zijn Jan Eikelenboom, Drs. Anders, René Turk en Lieke van Rooijen

Lieke van Rooijen, Atelier Papoe