Online cursus 

Jouw korte verhaal
h
a
r
t

Referentie: Jouw korte verhaal

Tijdens de cursus een kort verhaal schrijven, leidt Lieke je bevlogen en kundig naar het einddoel: je eigen korte verhaal met illustratie. Onderweg geeft zij duidelijke aanwijzingen, inspirerende oefeningen, uitgebreide hand-outs, en ook persoonlijk advies als je vastloopt. Het eindresultaat geeft veel voldoening en het is leuk om ook de verhalen van je medecursisten te kunnen lezen wanneer ze helemaal af zijn. Lees meer...

De najaarscursus is net afgelopen, maar het was zo leuk dat we in april weer nieuwe cursus starten!

Wat gaan we doen?

Het verhaal in je hoofd schiet alle kanten op. Je hebt een geweldig begin of al helemaal bedacht hoe het eindigt, en dan… Wat weet je eigenlijk over je personage(s)? Hoe bouw je spanning op en hoe houd je de spanning vast? Wat kun je met een dialoog? Dit zijn vragen waar we mee aan de slag gaan in de cursus: Jouw korte verhaal!

Opbouw

We beginnen de eerste les met het opdoen van inspiratie, associëren, plots bedenken en een verhaallijn uitzetten. De tweede les ga je je verdiepen in je personage(s), de dialoog en de monoloog. In de derde, vierde en vijfde les behandelen we verschillende schrijftechnieken en werk je van hieruit aan je eigen verhaal. We bouwen meerdere feedbackmomenten in om teksten met elkaar te delen en elkaar vooruit te helpen. De zesde les vullen we naar behoefte in, en gebruiken we om te schaven, schrappen en redigeren. De zevende les biedt uitloop voor de laatste verfijningen en transformeren we naar de eindredactie. Je gaat zelf in Canva je verhaal vormgeven in een basisformat (A5 formaat). Je hoeft hier geen ervaring voor te hebben. Uiteindelijk bundelen we de verhalen tot een digitaal boekwerk, uiteraard met naamsvermelding.
De lengte van het korte verhaal kan per cursist verschillen.

Benodigdheden

Naast een computer met (ingebouwde) webcam en stabiel internet waarop je de zoomsessies kan volgen, heb je voor de laatste les een (gratis) account nodig op Canva. Zie www.canva.com.

Voor wie

De cursus is geschikt voor mensen met en zonder schrijfervaring, die een kort verhaal willen schrijven van begin tot eind. De cursus sluit aan op de cursus ‘Je schrijvershart ontdekken’, maar je hoeft deze niet gevolgd te hebben. Tussen de lessen door schrijf je aan je eigen verhaal.

Praktische informatie

De cursus bestaat uit 7 woensdagavonden van 19:30 tot 21:30 uur. Data: 3, 10, 17 en 24 april en 15, 22 en 29 mei. 

Aanmelden 

Deze cursus wordt live online aangeboden via de Volksuniversiteit Amsterdam. Klik op de knop voor meer informatie en om je in te schrijven.

Kijk voor schrijftips, interessante artikelen of wedstrijden ook eens op Schrijvenonline.org.