Online cursus Creatief Schrijven 
    Je Schrijvershart ontdekken!
h
a
r
t

Wat gaan we doen?

Elk verhaal ontspruit, kronkelt door een wirwar aan gedachtes, emoties en alles wat je zintuigen binnenlaten. In deze cursus ga je experimenteren met verschillende inspiratievormen. Je gaat ervaren wat bij jou past en wat misschien wel helemaal niet. Schrijf je graag autobiografisch of verdwijn je het liefst volledig in je fantasie? Verschillende schrijftechnieken passeren de revue en je zult ontdekken dat je medecursisten weer hele andere invalshoeken of schrijfstijlen kunnen hebben dan jij. Tijdens de lessen schrijven we korte teksten die uit kunnen monden in een ‘ikje’, een dagboekfragment, een kort verhaal, poëzie, etc. Deze cursus heeft geen huiswerk, al mag je natuurlijk zoveel schrijven als je wilt.

Voor wie

De cursus is geschikt voor mensen die willen ontdekken waar hun schrijvershart sneller van gaat kloppen of die het gewoon heerlijk vinden om op een creatieve manier met taal bezig te zijn en hier tijd voor willen reserveren. Het accent ligt op het zelf schrijven. De theorie staat ten dienste van.

Online cursus

Deze cursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Je hebt een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding nodig.

Praktische informatie 

Deze cursus is online en wordt aangeboden via Volksuniversiteit Amsterdam. De cursus bestaat uit zes lessen op de woensdagavond van 19:30 tot 21:30 uur. Data: 25 september, 2, 9, 16, en 23 oktober (30 oktober herfstvakantie) en 6 november. 

Reacties eerdere cursisten
Deze reacties komen uit de evaluatie onder cursisten uitgevoerd door Volksuniversiteit Amsterdam

'Ik vond de cursus afwisselend, interessant en met veel informatie, op een ontspannen manier gebracht door Lieke van Rooijen.' (Cursist 2023/'24)
'De cursus heet: Je schrijvershart ontdekken en door opbouw/inhoud van de cursus en de begeleiding van Lieke, kan ik nu wel zeggen dat ik mijn schrijvershart heb ontdekt.' (Cursist 2023/'24)

Reacties eerdere jaren:

'Inspirerende cursus door fijne docent.' 
'Goed opgebouwd en informatief sterk. Zet aan tot actie.' 
'Het was een zeer inspirerende cursus.' 
'De theorie had misschien beter van te voren uitgedeeld kunnen worden.'
'Mijn doel om schrijven weer leuk te vinden is bereikt'

Kijk voor schrijftips, interessante artikelen of wedstrijden ook eens op Schrijvenonline.org.